Obvestilo o piškotkih

Naše spletno mesto uporablja piškotke. V nadaljevanju je opisano, kaj so piškotki, kako jih uporabljamo in kako se nadzorujejo. Če uporabljate to spletno mesto, soglašate z uporabo piškotkov skladno s tem obvestilom o piškotkih. Če se z uporabo teh piškotkov ne strinjate, jih onemogočite v skladu z navodili v tem obvestilu, tako da jih s tega spletnega mesta ne bo mogoče namestiti na vašo napravo.

Kaj je piškotek?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta pošljejo na vašo napravo. Ob vsakem naslednjem obisku se piškotki pošljejo nazaj izvornemu spletnemu mestu ali drugemu spletnemu mestu, ki posamezen piškotek prepozna. Piškotki delujejo kot pomnilnik spletnega mesta, ki mu omogoča, da se spomni vaše naprave ob ponovnem obisku. Piškotki si zapomnijo tudi vaše nastavitve, izboljšajo kakovost uporabniške izkušnje in prilagajajo prikazovanje oglasov vašim zanimanjem.

Več informacij o piškotkih in o tem, kako ugotoviti, kateri piškotki so bili poslani v vašo napravo, ter kako jih upravljati in izbrisati, najdete na naslovu www.aboutcookies.org.

Vrste piškotkov

Sejni in trajni piškotki
Uporabljamo lahko sejne piškotke, ki trajajo samo, dokler ne zaprete spletnega brskalnika. Uporabljamo pa lahko tudi trajne piškotke, ki trajajo daljše, natančno določeno časovno obdobje.

Piškotki tretjih oseb
Naše spletno mesto lahko zunanjim storitvam, ki jih uporablja, omogoča, da nastavljajo piškotke. Nad temi piškotki nimamo nadzora. Za več informacij o tem, kako tretje osebe uporabljajo piškotke, obiščite njihova spletna mesta. Podrobnosti o piškotkih tretjih oseb, ki se uporabljajo na tem spletnem mestu, vključno z njihovim namenom, so navedene v spodnji tabeli.

Kako nadzirati in izbrisati piškotke

Večina spletnih brskalnikov sprejema piškotke, vendar lahko običajno spremenite nastavitve brskalnika tako, da brskalnik zavrne nove piškotke, onemogoči obstoječe ali pa vas preprosto obvesti vsakič, ko se na vašo napravo pošljejo novi piškotki. Več informacij o tem, kako nastaviti brskalnik tako, da bo zavračal piškotke, najdete v navodilih za pomoč brskalnika (navadno v meniju "Help" ("Pomoč"), "Tools" ("Orodja") ali "Edit" ("Uredi")). Podrobnejša navodila najdete na naslovu www.aboutcookies.org. Če piškotke zavrnete ali onemogočite, nekatere funkcije spletnega mesta morda ne bodo več na voljo. Če pa piškotek ali kategorijo piškotkov samo onemogočite, jih s tem še ne izbrišete iz brskalnika. To morate narediti ročno v svojem brskalniku.

Spremembe uporabe piškotkov

Informacije o spremembah uporabe piškotkov bomo objavili tukaj. Vse spremembe bodo po potrebi jasno označene na naših spletnih straneh.

Kontaktne informacije

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s tem obvestilom, se obrnite na naslov privacy@astrazeneca.com