Raportarea evenimentelor adverse: Informare privind Protecția Datelor cu Caracter Personal pentru minori cu vârsta sub 16 ani

CINE SUNTEM

Noi suntem AstraZeneca Pharma SRL cu sediul social in Bucuresti, strada Menuetului nr.12, Bucharest Business Park, Cladirea D, Etaj 1, Aripa Vest, Sector 1, cod postal 013713 (in acest document ne referim la noi înșine ca „AstraZeneca”, „Noi”, „Noua”, „Nostru”) și suntem destinatarii oricăror informații pe care ni le transmiteti prin completarea formularului de pe site-ul nostru web și trimiterea raportului dvs..

Putem aduce periodic modificări la această Informare privind Protecția Datelor cu Caracter Personal. Drept urmare, vă rugăm să consultați ocazional această Informare privind Protecția Datelor cu Caracter Personal, pentru a vă asigura că aveți cunoștința de cea mai recentă versiune care se aplica pentru protecția datelor dvs. cu caracter personal. Evident, vă vom notifica cu privire la orice modificări atunci când avem obligația de a face acest lucru.

Deși există posibilitatea de a transmite personal un raport privind o reacție adversă, dacă aveți sub 16 ani, vă recomandăm insistent, dacă este posibil, să discutați simptomele și efectul sau efectele secundare ale medicamentelor, pe care le-ați întâmpinat sau pe care le suspectați, cu părintele, tutorele sau medicul dvs., care poate transmite raportul în numele dvs.. Vă rugăm să faceți acest lucru deoarece, uneori, informațiile pe care le poate transmite un adult (în special un medic) pot conține concluzii și argumente mai relevante, pe care dvs., ca și minor, se poate să nu le înțelegeți corect sau să le interpretați greșit. Mai mult, transmiterea unui raport în nume propriu ar însemna să vă divulgați informații personale (date cu caracter personal), iar unele dintre acestea pot fi foarte speciale sau sensibile, fiind legate de sănătatea dvs.. Apreciem posibilitatea de a obține informații direct de la tinerii Noștri pacienți, dar ne preocupă datele dvs. cu caracter personal și dorim să le protejați. Prin intermediul acestei Informări privind Protecția Datelor cu Caracter Personal, dorim să vă explicăm ce fel de date cu caracter personal putem colecta cu privire la dvs. și ce putem face cu aceste date, dacă decideți să transmiteți personal un raport.

CE FEL DE INFORMAȚII COLECTĂM?

Ca parte din completarea formularului Nostru de raportare online, putem colecta următoarele date cu caracter personal cu privire la dvs.:

 • Numele dvs.
 • Adresa dvs., numărul de telefon, adresa de e-mail
 • Data nașterii
 • Dacă sunteți băiat sau fată
 • Descrierea modului în care medicamentul Nostru v-a făcut să vă simțiți - noi denumim acest lucru efecte adverse întâmpinate, când au început și cât timp au durat
 • Descrierea medicamentului AstraZeneca (denumirea, culoarea, forma, alte detalii) pe care l-ați luat, de ce l-ați luat, ce cantitate și cât de des, când ați început și cât timp ați luat medicamentul
 • Alte informații pe care decideți să ni le împărtășiți

De aceea, unele descrieri pe care le puteți comunica în legătură cu raportarea dvs. pot conține informații despre sănătatea dvs., iar aceste informații sunt denumite date speciale sau date cu caracter personal sensibile cu privire la dvs..

CUM FOLOSIM DATELE DUMNEAVOASTRĂ?

Avem nevoie de informațiile pe care ni le oferiți deoarece trebuie să respectăm o lege specială. Aceasta lege există pentru a asigura faptul că medicamentele Noastre sunt de bună calitate și că oamenii le pot folosi în siguranță. Ca parte din această lege, trebuie să raportăm orice reacții adverse ce pot fi legate de medicamentele Noastre.

În urma furnizării acestor informații, vă putem contacta dacă avem nevoie de detalii privind raportarea făcută de dvs. sau pentru a vă oferi feedback, dacă ați cerut acest lucru. De aceea, dacă dvs. nu ne transmiteți datele dvs. cu caracter personal, se poate să ne fie imposibil să urmărim reacția adversă pe care ați raportat-o sau să vă oferim feedback.

În unele situații, putem folosi informațiile pe care ni le-ați dat pentru a ne proteja drepturile (interesele legitime) privind medicamentele Noastre, dacă este nevoie să ne apărăm într-un proces.

CUM VĂ PĂSTRĂM DATELE

Se poate să nu vă păstrăm datele pentru totdeauna. Astfel, AstraZeneca vă stochează datele cu caracter personal așa cum permite legislația locală și conform regulamentului nostru privind păstrarea datelor, descris aici: www.astrazenecapersonaldataretention.com. Vă vom păstra datele doar atât timp cât este necesar, pentru a ne îndeplini obligațiile legate sau a ne apăra împotriva unor pretenții legale. Atunci când datele dumneavoastră cu caracter personal nu mai sunt necesare în aceste scopuri, acestea vor fi șterse în condiții de siguranță. Acest lucru poate însemna că datele dvs. cu caracter personal sunt stocate de AstraZeneca mai mulți ani, în funcție de scopul și necesitatea utilizării datelor respective.

CINE VĂ POATE VEDEA DATELE?

Din motive pe care le-am explicat în această informare, datele dvs. cu caracter personal pot fi transmise organismelor de reglementare locale și/sau străine, precum și altor societăți din cadrul grupului AstraZeneca. De asemenea, putem transmite datele dvs. cu caracter personal altor persoane, precum consultanți, pentru a verifica dacă ne îndeplinim corespunzător obligațiile, sau autorități, avocați sau altor persoane cărora trebuie să le divulgam datele dvs., pentru a respecta cerințele legale sau în cazul unui proces (judiciar), sau cu cumpărătorul AstraZeneca, în cazul în care se realizează o vânzare sau colaborare pentru o parte din sau întreaga Noastră activitate.

Cu toate acestea, atunci când datele dvs. sunt deținute de AstraZeneca, datele dvs. cu caracter personal prin care sunteți identificat ca pacient vor putea fi vizualizate numai de către echipa AstraZeneca responsabilă pentru siguranța pacienților, din țara unde locuiți, și un număr mic de profesioniști din domeniul tehnic, ce asigură suport global pentru sistemul informatic unde AstraZeneca păstrează datele cu caracter personal. AstraZeneca va îndepărta orice elemente de identificare (ex. numele sau adresa dvs.) înainte de a utiliza sau dezvălui datele în afara echipei locale responsabile cu siguranța sau administratorilor de sistem. Se poate să transmitem o parte din datele dvs., însă cealaltă persoană nu va ști că acele date se referă la dvs.. Pentru respectarea obligațiilor Noastre legale, putem divulga informații importante pentru evaluarea medicală a raportului, precum vârsta sau sexul, către organismele guvernamentale sau statale.

TRANSFERUL INTERNAȚIONAL:

Entitățile AstraZeneca și celelalte persoane cărora le putem transmite datele dvs. pot fi situate oriunde în lume, deci e posibil să se afle și în țări care nu oferă aceeași protecție datelor dvs. cu caracter personal ca și țara dvs.. AstraZeneca va respecta cerințele locale de protecție a datelor și standardele sale interne globale privind confidențialitatea, atunci când vă transferă datele. AstraZeneca va aplica de asemenea măsurile de protecție impuse de legile din țara dvs., atunci când transferă datele. Atunci când datele dvs. sunt transferate în altă țară, vom dezvălui datele cu caracter personal numai dacă cealaltă persoană are nevoie de datele respective pentru a-și îndeplini sarcinile și conform măsurilor de control descrise în Regulile Corporatiste Obligatorii ale AstraZeneca (pe care le puteți găsi aici) sau Clauzele Contractuale Standard în UE). Puteți avea dreptul să primiți o copie a Regulilor Corporatiste Obligatorii ale AstraZeneca și/sau Clauzelor Contractuale Standard în UE ale AstraZeneca, la cerere, contactând AstraZeneca la privacy@astrazeneca.com.

CUM VĂ PROTEJĂM DATELE

Noi păstrăm informațiile despre dvs. pe un computer. Există măsuri stricte de control privind persoanele care vă pot vedea datele. De asemenea, am pus în aplicare reguli adecvate de confidențialitate și securitate, pentru a asigura, pe cât posibil, securitatea și integritatea tuturor informațiilor noastre, inclusiv ale datelor dvs. cu caracter personal.

Mai multe informații cu privire la modul în care AstraZeneca își respectă obligațiile privind confidențialitatea datelor se pot găsi în standardul intern global privind confidențialitatea

AVEȚI DREPTURI

Dvs. și/sau părintele sau tutorele dvs. puteți contacta AstraZeneca aici: www.astrazenecapersonaldataretention.com, oricând, pentru a solicita

 • acces la datele dvs. cu caracter personal,
 • corectarea greșelilor sau solicitarea ștergerii greșelilor,
 • solicitarea restricționării utilizării datelor dvs.
 • obținerea unor anumite utilizări ale datelor dvs. cu caracter personal.

În cazul în care, în urma unei astfel de solicitări, AstraZeneca sau afiliații săi se va afla în situația de încălcare a obligațiilor sale prevăzute de legile, regulamentele sau codurile de practică aplicabile, atunci este posibil ca AstraZeneca să nu vă poată satisface solicitarea, dar puteți solicita în continuare restricționarea utilizării datelor dumneavoastră cu caracter personal pentru utilizare ulterioară.

O persoană de la AstraZeneca se numește Responsabilul de Protecție a Datelor, iar acea persoană este responsabilă pentru supravegherea respectării de către AstraZeneca a obligațiilor privind protecția datelor, și o puteți contacta la privacy@astrazeneca.com dacă aveți întrebări cu privire la utilizarea datelor dvs. cu caracter personal. Dacă folosirea de către AstraZeneca a datelor dvs. cu caracter personal este vizată de legislația UE (spre exemplu, dacă locuiți în una dintre țările din Uniunea Europeană), puteți avea și dreptul să transmiteți o plângere la Autoritatea de supraveghere a protecției datelor cu caracter personal din țara unde locuiți. Puteți găsi numele și datele de contact ale Autorității de supraveghere a protecției datelor cu caracter personal aici: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Ultima actualizare Martie 2020