Üdvözöljük az AstraZeneca nemkívánatos események bejelentésére szolgáló oldalán!

Ezt az adatlapot használhatja az AstraZeneca készítményeinek szedése során tapasztalt nemkívánatos eseményeknek a bejelentésére. Ha az Ön országa nem szerepel a listán, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Jogszabályi kötelezettségünk gyűjteni a nemkívánatos eseményeket, és adott esetben továbbítani ezeket az egészségügyi hatóságok felé. Ennek érdekében, a jogi feltételeknek megfelelően, az Ön személyes adatait is rögzítenünk kell kódolt formában a nemkívánatos eseményeket tartalmazó adatbázisunkba.

Amennyiben Ön nemkívánatos hatást tapasztalt, vagy úgy véli, hogy nemkívánatos esemény történt Önnel, kérjen tanácsot egy egészségügyi szakembertől.

A nemkívánatos esemény a gyógyszerszedő szervezetében fellépő minden olyan kedvezőtlen változás, amely az adott gyógyszer alkalmazása során jelentkezik, függetlenül attól, hogy van-e összefüggés a gyógyszer alkalmazása és az esemény között.

A nemkívánatos esemény lehet egy tünet (például hányinger, mellkasi fájdalom), egy jel (például szapora szívverés vagy májmegnagyobbodás), vagy a normálistól eltérő vizsgálati eredmény (például laboreredmények, elektrokardiogramm). Ezenkívül kérjük, adja meg az általunk rögzítendő egyéb információkat is – például túladagolás, gyógyszer-kölcsönhatást, stb.