Αναφορά Ανεπιθύμητων Ενεργειών: Πολιτική περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για Ανήλικους κάτω των 16 ετών

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είμαστε η AstraZeneca AE με έδρα στην Οδό Θεοτοκοπούλου 4 & Αστροναυτών, Μαρούσι, 15125, Αθήνα (στο εξής "AstraZeneca", "Εμείς", "Ημών", "Δικά Μας") και Είμαστε οι παραλήπτες οποιασδήποτε πληροφορίας μπορείτε να μας στείλετε συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας και υποβάλλοντας την αναφορά σας.

Μπορούμε να αλλάξουμε αυτήν την Πολιτική περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ανά πάσα στιγμή. Ως εκ τούτου, σας ζητάμε να ελέγχετε περιστασιακά αυτήν την Πολιτική, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πληροφορηθεί την πιο πρόσφατη έκδοση που θα ισχύει για τα προσωπικά σας δεδομένα. Όπου απαιτείται να το κάνουμε, θα σας ειδοποιήσουμε, βεβαίως, για τυχόν αλλαγές.

Παρά την πιθανότητα να υποβάλλετε μόνοι σας την αναφορά για τις ανεπιθύμητες ενέργειες, εάν είστε ανήλικος κάτω των 16 ετών, Σας προτρέπουμε να συζητήσετε, εάν είναι δυνατόν, τα συμπτώματά σας και τις ανεπιθύμητες ενέργειες από τα φαρμακευτικά μας προϊόντα που έχετε υποστεί ή ενδεχομένως υποστείτε, με τον γονέα / κηδεμόνα ή το γιατρό σας, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν την αναφορά για λογαριασμό σας. Σας ζητάμε να το πράξετε, επειδή μερικές φορές οι πληροφορίες που μπορεί να παρέχει ένας ενήλικας (ειδικά ένας γιατρός) μπορεί να περιέχουν χρήσιμα συμπεράσματα και επιχειρήματα, τα οποία εσείς ως νέος μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε σωστά ή/και να παρερμηνεύετε. Επιπλέον, η υποβολή αναφοράς με δική σας ευθύνη θα σήμαινε ότι θα αποκαλύψετε πληροφορίες για τον εαυτό σας (προσωπικά δεδομένα) και ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες μπορεί να είναι πολύ εξειδικευμένες ή ευαίσθητες, επειδή αφορούν την υγεία σας. Εκτιμούμε την πιθανότητα λήψης πληροφοριών από τους νεαρούς ασθενείς Μας, αλλά Είμαστε πολύ προσεκτικοί για τα προσωπικά σας δεδομένα και θέλουμε αυτά να είναι ασφαλή. Με την παρούσα Πολιτική περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θέλουμε να σας εξηγήσουμε ποια προσωπικά δεδομένα μπορούμε να συλλέξουμε σχετικά με εσάς και τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά, εάν επιλέξετε να υποβάλετε μια αναφορά μόνοι σας.

ΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ;

Κατόπιν της εκ μέρους σας συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας αναφοράς, Μπορούμε να συλλέξουμε τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς:

 • Όνομα
 • Διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Ημερομηνία γέννησής
 • Φύλο
 • Περιγραφή περί της λήψης θεραπείας, τις παρενέργειες που αντιληφθήκατε όταν αρχίσατε τη λήψη του φαρμακευτικού προϊόντος και τη διάρκειά τους
 • Περιγραφή του φαρμακευτικού προϊόντος της AstraZeneca (ονομασία, χρώμα, φαρμακοτεχνική μορφή, άλλες λεπτομέρειες) που πήρατε, το λόγο που το πήρατε, την ποσότητα φαρμακευτικού προϊόντος και τη συχνότητα λήψης αυτού, πότε ξεκινήσατε τη λήψη και για πόσο διάστημα
 • Οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες που επιλέγετε να μοιραστείτε μαζί μας

Ως εκ τούτου, ορισμένες από τις περιγραφές που θα παράσχετε σε σχέση με την αναφορά σας ενδέχεται να περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία σας, οι οποίες αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

Χρειαζόμαστε τις πληροφορίες που Μας παρέχετε προκειμένου να συμμορφωθούμε με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Το εν λόγω νομοθετικό πλαίσιο έχει τεθεί σε ισχύ για να διασφαλίσει ότι τα φαρμακευτικά Μας προϊόντα είναι καλής ποιότητας και ασφαλή για χρήση από τους ανθρώπους. Ως μέρος αυτής της νομοθεσίας, υποχρεούμαστε να αναφέρουμε τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να σχετίζονται με τη χρήση των εν λόγω φαρμακευτικών μας προϊόντων. Στο άνω πλαίσιο της εκ μέρους σας παροχής πληροφοριών, μπορούμε επίσης να επικοινωνήσουμε μαζί σας εάν χρειαστούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναφορά σας περί ανεπιθύμητης ενέργειας ή για να προβούμε στον σχολιασμό αυτής, εφόσον ζητηθεί. Επομένως, εάν δεν μας παράσχετε τα προσωπικά σας δεδομένα, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε την ανεπιθύμητη ενέργεια που αναφέρατε ή/και να σας παρέχουμε πληροφορίες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που μας παρέχετε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά Μας (νόμιμα συμφέροντα) που σχετίζονται με τα φαρμακευτικά Μας προϊόντα, στην περίπτωση υπεράσπισης νομικών μας αξιώσεων.

ΠΩΣ ΦΥΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

Ενδέχεται να μην φυλάσσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για πάντα. Συνεπώς, η AstraZeneca αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και σύμφωνα με την πολιτική Mας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως αυτή περιγράφεται στη διεύθυνση: www.astrazenecapersonaldataretention.com. Θα διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για όσο διάστημα απαιτείται για να εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις Μας εκ του νόμου, ή να υπερασπιστούμε τις νομικές Μας αξιώσεις. Όταν τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα για αυτούς τους σκοπούς, θα διαγράφονται με ασφάλεια. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται από την AstraZeneca για αρκετά χρόνια, ανάλογα με το σκοπό και την αιτία που θα χρησιμοποιηθούν από εμάς.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

Για τους λόγους που εξηγούμε στην παρούσα Πολιτική, τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν σε τοπικές ή / και ξένες διοικητικές αρχές και άλλες εταιρείες του ομίλου AstraZeneca. Ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε ορισμένα άλλα τρίτα άτομα, όπως συμβούλους, για να επιβεβαιώσουμε εάν τηρούμε τις υποχρεώσεις μας, ή σε αρχές, δικηγόρους ή άλλα πρόσωπα που υποχρεούμαστε να τα κοινοποιήσουμε προκειμένου να ανταποκριθούμε στις νομικές μας απαιτήσεις ή σε περίπτωση (δικαστικής) αξίωσης, ή στον διάδοχο (καθολικό ή ειδικό) της AstraZeneca στην περίπτωση πώλησης ή συνεργασίας για το σύνολο ή μέρος των δραστηριοτήτων Μας.

Ωστόσο, όταν τα δεδομένα σας βρίσκονται στην κατοχή της AstraZeneca, τα προσωπικά δεδομένα που σας χαρακτηρίζουν ως ασθενή θα είναι διαθέσιμα μόνο στην ομάδα ασφάλειας των ασθενών της AstraZeneca, η οποία βρίσκεται στη χώρα όπου ζείτε και σε έναν μικρό αριθμό τεχνικών επαγγελματιών που παρέχουν παγκόσμια υποστήριξη στο σύστημα πληροφορικής όπου η AstraZeneca διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα. Η AstraZeneca θα αφαιρέσει τυχόν αναγνωριστικά στοιχεία ασθενούς (π.χ. το όνομα ή τη διεύθυνσή σας) προτού χρησιμοποιήσει ή κοινοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα πέρα από την τοπική ομάδα ασφαλείας ή τους διαχειριστές του συστήματος, δηλαδή ενδέχεται να κοινοποιήσουμε ορισμένα από τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά το έτερο πρόσωπο δεν θα γνωρίζει ότι αυτά τα προσωπικά δεδομένα σχετίζονται με εσάς. Οι πληροφορίες που είναι σημαντικές για την ιατρική αξιολόγηση της αναφοράς ανεπιθύμητης ενέργειας, όπως η ηλικία και το φύλο, μπορούν να κοινοποιηθούν σε κυβερνητικούς ή κρατικούς φορείς προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις υποχρεώσεις Μας εκ του νόμου.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ:

Οι εταιρείες του ομίλου της AstraZeneca και τα άλλα πρόσωπα στα οποία ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να εδρεύουν οπουδήποτε στον κόσμο, και να περιλαμβάνουν χώρες που ενδέχεται να μην παρέχουν την ίδια νομική προστασία για προσωπικά σας δεδομένα όπως στη χώρα διαμονής σας. Η AstraZeneca θα ακολουθήσει τις τοπικές απαιτήσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων και το εσωτερικό πρότυπο παγκόσμιου απορρήτου όταν Εμείς μεταφέρουμε τα δεδομένα σας. Η AstraZeneca θα εφαρμόσει επίσης τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που απαιτούνται από την εθνική νομοθεσία όταν Εμείς διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας. Όταν μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σας σε άλλη χώρα, μπορούμε να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο εάν το άλλο μέρος χρειάζεται τα δεδομένα αυτά για την εκπλήρωση συγκριμένων υποχρεώσεων του και υπό τους ελέγχους που περιγράφονται στους Δεσμευτικούς Εταιρικούς Κανόνες της AstraZeneca (που μπορείτε να βρείτε εδώ) ή στις Συμβατικές Ρήτρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχετε το δικαίωμα να λάβετε αντίγραφο των Δεσμευτικών Εταιρικών Κανόνων της AstraZeneca ή / και των Συμβατικών Ρητρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την AstraZeneca κατόπιν αιτήματός σας επικοινωνώντας με την AstraZeneca στο privacy@astrazeneca.com.

ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Διατηρούμε πληροφορίες σχετικά με εσάς σε έναν υπολογιστή. Υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι σχετικά με το ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Επίσης, έχουμε θεσπίσει κανόνες ιδιωτικότητας και ασφάλειας για να διασφαλίσουμε, στο μέτρο του δυνατού, την ασφάλεια και την ακεραιότητα όλων των πληροφοριών Μας, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών σας δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμόρφωσης της AstraZeneca με τις υποχρεώσεις της για την προστασία προσωπικών δεδομένων βρίσκονται στο εσωτερικό πρότυπο παγκόσμιου απορρήτου

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Εσείς και / ή ο γονέας / κηδεμόνας σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την AstraZeneca εδώ: www.astrazenecapersonaldataretention.com ανά πάσα στιγμή για να ζητήσετε

 • πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα,
 • να διορθώσετε τυχόν λάθη ή να ζητήσετε τη διαγραφή τέτοιων λαθών,
 • να ζητήσετε να περιορίσουμε τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων
 • να αντιταχθείτε σε ορισμένες χρήσεις των προσωπικών σας δεδομένων.

Εάν ένα τέτοιο αίτημά σας έχει ως αποτέλεσμα την αθέτηση των υποχρεώσεων της AstraZeneca ή των θυγατρικών εταιρειών αυτής που πηγάζουν από την κείμενη νομοθεσία, τους κανονισμούς ή τους κώδικες ορθής πρακτικής, τότε η AstraZeneca ενδέχεται να μην δύναται να συμμορφωθεί με το αίτημά σας αυτό. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση διατηρείται ακόμη το δικαίωμα να ζητήσετε να μην χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για περαιτέρω χρήση.

Η AstraZeneca έχει ορίσει ένα πρόσωπο ως Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO) για την επίβλεψη της συμμόρφωσης της AstraZeneca με τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στη διεύθυνση privacy@astrazeneca.com ή με τον Προϊστάμενο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στη διεύθυνση AstraZeneca, Academy House, 136 Hills Road, Cambridge CB2 8PA, Αγγλία σε περίπτωση οποιωνδήποτε ερωτήσεων/αποριών/διευκρινίσεων σχετικά με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων. Εάν η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από την AstraZeneca καλύπτεται από το δίκαιο της ΕΕ (για παράδειγμα αν ζείτε σε μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης), ενδέχεται να έχετε το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Ελέγχου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη χώρα όπου διαμένετε. Μπορείτε να βρείτε τη σχετική Εποπτική Αρχή και τα στοιχεία επικοινωνίας στη διεύθυνση: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Τελευταία ενημέρωση Αύγουστος 2018